Tips på härlig höstmiddag

9 Sep

Honungsmarinerade rotfrukter, lamm och ugnsstekta äpplen. Det är bra grejer det! Jag gillar att njuta av det som är bra för just den säsong som vi befinner oss i. Vem kan motstå nystekta kantareller? Eller en god skaldjursgryta? Hösten är ju skaldjurens allra bästa tid.

En engelsk tradition som jag älskar är att förgylla en regnig eftermiddag med en stor kanna te och goda tillbehör. Den traditionen passar ju lika bra här i Sverige! Så baka goda  scones och njut av att sitta inne och mysa. Här kommer några tips på goda höstmiddagar.

Grönsaker i ugn blir så otroligt gott! Här är det palsternacka som bakas och toppas med honung, salt och smulig ost. Supergott till lamm.  

Fantastiskt god höstmat! Bild från arla.se

Ingredienser:
4 palsternackor à ca 100 g
1 msk Arla smör-&rapsolja oliv
Salt och svartpeppar
150 g Apetina® vit ost
1 msk honung
1 ask krasse

Gör så här: Sätt ugnen på 175°.  Tvätta palsternackorna och dela dem på längden. Blanda med smör- och rapsolja, salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna och baka i mitten av ugnen tills de är mjuka, ca 30 min. Låt svalna. Smula över ost och ringla över honung. Garnera med klippt krasse. Receptet är hämtat från arla.se

Recept på lamm med vitlök och getostkräm som är supergott till hittar ni här. Till efterrätt föreslår jag helt fantastiskt goda fyllda äpplen med kolasås. Recept här.  MUMS!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: