Hemmafru tydligen poppis igen

25 Okt

Läste på aftonbladet att varannan mamma vill vara hemmafru. Och mest populärt är det i åldersgruppen 18 till 29 år. Jag undrar vad det kan bero på? Kanske är en av anledningarna att svenska kvinnor fortfarande gör mer jobb i hemmen än männen, men dessutom har heltidsjobb. Om kvinnan tar större ansvar för hemmet, men jobbar lika mycket som mannen, så kanske hemmafru känns som ett mer lockande alternativ. Många kvinnors puls höjs när de kommer hem, men det är tvärtom för männen.

I Sverige har vi inte heller samma kultur som många länder i exempelvis södra Europa, nämligen att ta in hjälp med hemarbetet. Här är det inte lika vanligt att få hjälp med städning, barnpassning och så vidare. Och fortfarande finns det kvar som en stämpel att det är lite ”fult” att ha till exempel städhjälp. Men det tror jag håller på att ändras.

För om män och kvinnor ska jobba lika mycket, då krävs det ju även att båda bidrar lika mycket i hemmet. Och om inte det är möjligt så kan det vara en lösning att skaffa lite hjälp, om man har råd och möjlighet till det. Men det ska man ju också komma ihåg att alla inte har.

Det är ingen lätt nöt att kläcka, det där… Men jag tror på att alla i slutändan fattar det beslut som känns bäst för dem och jag tycker inte att man ska moralisera över andras val. Men den höga siffran förvånar mig en aning. Jag är ju egen företagare och det är underbart. Det kräver hårt arbetet och disciplin, men jag får bestämma själv! Det tycker jag är otroligt värdefullt och det är en lösning som funkar bra i mitt liv.

Hoppas att ni alla därute följer era hjärtan och tar vara på er!

Hillevi

Läs artikeln här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: