Alla kvinnors nyårslöfte borde vara att gå och ta cellprov

4 Jan

Jag har skrivit det förut, men jag skriver det igen: gå på era cellprovskontroller! Det är en så himla viktig försäkring som varje kvinna erbjuds. Sedan de införde kontrollerna så har livmoderhalscancer minskat oerhört. Cellförändringar är vanliga och om man åtgärdar dem i tid så minimerar man risken att de ska utvecklas till något farligt. Och till dig som fått besked om cellförändringar vill jag bara säga; lugn. Det är inte cancer. Att man upptäcker dem kan tvärtom hindra att cancer uppstår och det är därför det är så otroligt viktigt att gå på sina kontroller.

Annika Marklund är en ung kvinna som nyligen fått beskedet om att hon har fått livmoderhalscancer. På hennes blogg berättar hon om beskedet och kampen. En otroligt modig ung kvinna, som skriver fantastiskt. Läs hennes fina blogg här.

En annan sida som förtjänar ett besök är http://www.ungcancer.se/. Den startades av Julia som själv drabbades av cancer i en tidig ålder. När hon reste runt i Sverige och berättade om sina erfarenheter upptäckte hon att det fanns många som var i behov av att tala om sina erfarenheter. Tillsammans med Hanna Wekell, Anna Gustavsson och Josefine Van Ginhoven startade Julia därför Ung Cancer i november 2010. Julia och Hanna blev utnämnda till Svenska Hjältar nyligen, vilket jag verkligen tycker är bra. Ett sådant engagemang och mod ska belönas och de är verkligen hjältar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: