Våffeldagen idag

25 Mar

Idag den 25 mars är det våffeldagen och här ska det göras frasvåfflor. Det är såå gott i lagom mängd. Det ska serveras med riktig grädde och helst hjortronsylt. För mig påminner våfflor av fjällen. Eftersom jag kommer från Dalarna så är Sälen det närmaste fjället. Där har jag nog åkt i alla backar och även varit inne i alla våffelstugor. En kopp varm choklad och våfflor, mums!

Ett bra recept för 4 port, 12 stycken frasvåfflor är:

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

25 gram smält smör

3 dl kallt vatten eller mineralvatten

1/4 tsk salt

Servering:

Glass eller vispad grädde samt sylt

Så här lagar du Frasvåfflor:

  • Värm våffeljärnet.
  • Smält smör i en kastrull. Ställ åt sidan att svalna.
  • Rör ut bakpulver och salt i mjöl i en skål.
  • Tillsätt vatten och rör till en jämn smet. Ställ åt sidan.
  • Vispa grädden hårt.
  • Vänd ner mjöl och vattenblandningen i grädden.
  • Vispa i svalnat smält smör – spara hälften att pensla med. Våffelsmeten är klar.
  • Smörj våffeljärnet med smör.
  • Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Smörj med smör mellan första gångerna.
  • Grädda frasvåfflorna i 2-3 minuter.
  • Lägg upp frasvåfflorna på galler för sig eller servera dem helst direkt.

LYCKA TILL !!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: