Män + inkontinens

26 Nov

Jag skriver ju främst denna blogg för er kvinnor, men det är ändå viktigt att lyfta att inkontinens inte är ett typiskt kvinnligt besvär även om det drabbar fler Kvinnor än män. En förstorad prostata hos män kan också orsaka problem med blåsan.

Kontinet och TENA kan ge dig vägledning och goda råd om hur du ska tackla problemen. Som man är du inte ensam om att ha inkontinensproblem, det drabbar ungefär fem procent av alla män. Särskilt män över 50 som har en förstorad prostata. När prostatan växer, vilket den gör hos alla män med åren, kan urinröret klämmas åt. Trängningar uppstår och gör att urinblåsan måste tömmas oftare. Även läkemedel kan ge upphov till inkontinens. En del män lider av överrinnings­inkontinens, som innebär att de aldrig kan tömma blåsan helt utan läcker urin hela tiden.

Genom att träna musklerna i bäckenbotten kan du förebygga, minska eller bli helt fri från urinläckage. Gör bäckenbottenträning till en del av din vardag. Och knipträna var som helst och när som helst; i kön, på bussen eller när du tittar på TV. Det finns också många olika hjälpmedel som kan underlätta din vardag. Flera av dem kan vara användbara innan du har fått rätt behandling och flera av dem finns representerade på kontinet.se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: