Om Knipbloggen

hille_660
Tjoho!
Det är jag som är Hillevi Caris Svensson. Tidigare hade jag inkontinensproblem. Jag pinkade i brallan lite titt som tätt, av minsta lilla ansträngning. Idag är jag botad, tack och lov, och försöker istället hjälpa andra med liknande problem.

Den vanligaste formen av läckage är ansträngningsinkontinens som av olika anledningar ökar trycket på blåsan som gör att vi kissar på oss om vi hostar, nyser eller när vi har kul och skrattar. Men det finns olika anledningar till varför man lider av inkontinens och det finns flera olika typer av inkontinens också.

Det vi vet är att en av fyra kvinnor lider av inkontinens någon gång i livet.  Även männen är drabbade. Trots det tycker många att det är skämmigt och pinsamt att prata om inkontinens. Och vågar inte ens söka hjälp för sitt problem.

Sedan jag blev botad för min inkontinens, två gånger till och med, har det varit min heltidssysselsättning. Idag driver jag Sveriges största inkontinenta nätverk, Kontinet, med fokus på hälsa; från mage till underliv. Navet i nätverket är webben som fungerar som en kunskapsbank för de som har besvär. Och jag åker runt på mässor, deltar i olika evenemang och håller föreläsningar runt om i hela Sverige. Parallellt med Kontinet har jag också instiftat inkontinensdagen den 6 maj, för att ytterligare belysa inkontinens som en folkhälsosjukdom och av samma anledning startat uppropet »spola pinket«.

För att det inte ska vara så pinsamt så pratar jag gärna vitt och brett om inkontinens. Och gärna i termer som är allt annat än medicinska. Jag säger »pink i brallan« och brukar skämtsamt kalla mig för »Pink lady« när jag är ute och föreläser (jag gillar dessutom färgen rosa väldigt mycket). Under åren har jag lärt mig att humor är bra medicin för ta död på tabun och pinsamheter. Inkontinens är både trist och besvärligt, så vi måste kunna skratta åt eländet.

Här på knipbloggen skriver jag lite om mig själv, om hälsa, livskvalité, träning, träningstips och om hur jag försöker hjälpa andra att bli av med sina problem. Och jag hoppas förstås att jag kan inspirera dig eller hjälpa till i någon riktning. Välkommen!

Hälsar

Hillevi Caris Svensson

Läs mer eller ta kontakt:
Skicka e-post: info@kontinet.se
Till kontinet.se
Facebook: facebook.com/kontinet
Till inkontinensdagen.se och spolapinket.nu
Facebook: facebook.com/inkontinensdagen
Facebook: facebook.com/spolapinket

Foto: Linus Meyer

3 svar to “Om Knipbloggen”

 1. Papi Wagner den 09:05 #

  Har rekommenderat din blogg i ett inlägg vad gäller RyanAir.

  • hillevi c. svensson den 08:28 #

   Toppen , Tack för det !

 2. emelie den 05:09 #

  okej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: